Je zunanji vidni znak, ki se ga uporablja na raznih slovesnostih, koncertih, paradah in ostalih javnih prireditvah in nastopih društva. Prapor je v obliki bandere, izdelan iz svilene tkanine modre barve, višine 115 cm in širine 85 cm. Vsi znaki na praporu so vezeni. V sredini prve strani prapora je petelin rdeče barve, ki stoji na zlati trobenti, višine 45 cm in širine 40 cm. Nad znakom je polkrožni napis "PIHALNI ORKESTER", pod znakom pa v dveh ravnih vrstah izpisano z enakimi črkami "OBČINE ŠENTJERNEJ". Črke so zlate barve, višine 5,5 cm in debeline 1 cm. Na vsakem vogalu prapora stoji 11 cm visok in 10,5 cm širok znak lire.

Prapor ima na drugi strani, na sredini motiv lire višine 43 cm in širine 42 cm. V zgornjem levem vogalu je letnica 1911, v desnem vogalu pa 1973. Pod znakom lire je napis 90 let, pod njim pa letnica 2001. V spodnjih vogalih sta znaka lire višine 14 cm in širine 13 cm.

Prapor je spodaj obrobljen z zlatimi nitkami dolžine 3 cm, ob straneh z zlato vrvico, zgoraj pa zarobljen, ker visi na drogu z zlatima krogelnima zaključkoma, ki sta povezana z zlato verigo. S to verigo je prapor pritrjen na leseni drog prapora.

Drog prapora je sestavljen iz dveh delov v skupni dolžini 260 cm in je izdelan iz rjavkasto rdeče poliranega lesa, s premerom 3,8 cm. Vrh droga je zlato okovan z zaključkom v obliki lire, višine 17 cm  in širine 13 cm.