Pihalni orkester Občine Šentjernej s svojo prisotnostjo in aktivnostjo že 100 let močno zaznamuje Šentjernej in širšo okolico.

Skupina glasbenih navdušencev, dan za dnem ustvarja, vadi in razvija vsebine, katere sprva niti ne dajo slutiti kako harmonično bodo zazvenele na velikem odru.

Na godbo lahko gledamo kot na organizem oz. bitje: člani so njegovi sestavni deli – celice, ki se občasno obnavljajo. Nekateri prihajajo, drugi odhajajo, eni se hitro vklopijo v okolje, drugi za to potrebujejo več časa… Pa vendar je orkester eno – skupno telo, ki pod dirigentsko taktirko dela in diha enotno. Če bi to bitje povprašali o zgodbah, ki jih je doživelo, bi jih lahko našteli na tisoče. Vsak posameznik znotraj skupine ima svojo, potem pa so tu še zgodbe, ki so jih člani pisali skupaj. Nešteto čudovitih in nepozabnih trenutkov, včasih tudi manj prijetnih… Ampak takšno je življenje: prinaša in odnaša.

Ne glede na vse kar se je z orkestrom že zgodilo, ne glede na države in valute, je šentjernejski pihalni orkester obstal. »Stati inu obstati«, bi rekel rajnki Trubar.

Čas pa teče. Rojevajo se ideje, misli, želje; igrajo se note, takti, stavki in koncerti. Z glasbo živimo vsi, nekateri pa živijo za njo.

Člani pihalnega orkestra Občine Šentjernej zagotovo!